anlayış

KONZEPSİYON

KURULUŞ AMACI

Vakfın amacı, özellikle

• Çocuklar ve gençler ve aileleri için mali, sosyal ve sağlık desteği
  • çocukların ve gençlerin entelektüel ve insani gelişimi
  • Okulların ve çocuk bakım tesislerinin maddi olmayan, kişisel veya mali açıdan tanıtımı
  • Gençlik refahının teşviki
  • Çocuklara yönelik şiddetin önlenmesini teşvik etmek
  • çocukların toplumdaki durumuna ilişkin genel eğitim çalışması

TEMEL HEDEF

Amaç, tüm sosyal sınıflardan çocukların genel refahını arttırmaktır, ancak her şeyden önce sosyal olarak dezavantajlı ailelerden gelen çocukların. ProKids Vakfı, insan topluluğunun yararına bireysel yeteneklerine karşılık gelen görevleri yerine getirebilecek sağlıklı, iyi eğitimli, iyi nitelikli yetişkinler olmaları için eğitilmelerine yardımcı olur.

FİNANSMAN İLKELERİ

ProKids Vakfı, kendisini hem kendi programlarıyla hedeflerini takip eden operasyonel olarak aktif bir vakıf olarak hem de üçüncü tarafların yurtiçinde ve yurtdışında sosyal görevlerin üstesinden gelmek için ilginç yaklaşımlar - projeler ve girişimler - geliştirmesine ve uygulamasına olanak tanıyan destekleyici bir vakıf olarak görüyor. Kendi programlarımız ya da sponsor olduğumuz projelerle gelişime öncülük etmek, değişim yaratmak istiyoruz. Konuya ve ilişkili stratejik yönelime bağlı olarak, programı "faal olarak", yani kendi projemiz olarak uygulayıp uygulamayacağımıza ve/veya uzmanlıkları ve deneyimleriyle programı tamamlamamıza yardımcı olacak ortaklar arayıp bulmayacağınıza karar veririz.

MENŞEİ

Yeni milenyumun başlamasından kısa bir süre sonra, Federal Cumhuriyet'te çocuk yoksulluğu tarihi yeni bir boyuta ulaştı. Etkilenenler için sonuçlar sadece maddi değil, aynı zamanda sağlıkla da ilgilidir.Her üç çocuktan biri okula başladığında terapiye ihtiyaç duyar. Bir de sosyal boyut var: Yoksulluk her zaman ayrımcılık anlamına gelir. Bu tür şikayetlerin günlük okul hayatı üzerinde özel bir etkisi vardır: muhtaç ebeveynler genellikle çocukları için sıcak bir okul yemeği için ödeme yapamazlar. İşadamı Joachim Spitz'in 2008'de başladığı yer burasıdır. Memleketi Villingen-Schwenningen'de yerel girişim ProKids-VS'yi kurdu ve muhtaç çocukları aktif olarak desteklemeye başladı.

YAPILAR

ProKids Vakfı ülke çapında bir vakıftır. Eylemin odak noktası, yerel ve bölgesel olarak aktif ProKids girişimlerinin teşvik edilmesinde yatmaktadır.

BAĞLI ORTAKLIKLAR / GİRİŞİMLER

Vakıf şubeleri atanabilir, örneğin daha önce olduğu gibi Prokids-VS, Villingen-Schwenningen'deki Spitzdruck şirketinin bir girişimi olarak Prokids-TUT, Prokids-RW vb. Bölgesel vakıf şubeleri tarafından alınan veya toplanan fonların �'i, bölgesel girişimlerin koordinasyonu ile doğrudan yeniden dağıtılır, ancak yalnızca doğrudan bu girişimin bulunduğu bölgede, 'si uzun vadeli ve daha sonra dağıtılmak üzere vakıf stoğuna akar. Bağışların ulusal kaynak geliştirme hedefleri doğrultusunda dağıtılmasına vakıf yönetim kurulu karar verir. Yan kuruluşlar Prokids Vakfı tarafından onaylanmalıdır.

PROJE ALANLARI

Promosyon ve denetim:

• sosyal olarak dezavantajlı anaokulu ve okul çocukları
  • fiziksel veya psikolojik olarak istismara uğramış çocuklar
  • Varoluşsal aile krizlerindeki çocuklar
  • gelişimsel olarak gecikmiş, sosyal olarak yoksun çocuklar

Oluşturulması:

• çocuk dostu altyapı